RAW RANKED SITES ABOUT
#BIR TOPLUM

The most comprehensive list of bir toplum websites last updated on Sep 1 2023.
Stats collected from various trackers included with free apps.
1
Kayseri Üniversitesi Kayseri Üniversitesi, Eğitim ve Öğretimde çağdaş, bilgi ve teknoloji üreten, ürettiği bilgi ve teknolojiyi daima toplum yararına kullanan, çevreye ve insanlığın temel değerlerine duyarlı ve faaliyet alanlarında öncü olmayı benimsemiş bir üniversitedir.
2
Habitat Derneği - Anasayfası - Sivil Toplum Kuruluşu Habitat, dijitalleşen dünya ile uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortaklıklar temelinde toplumun tüm kesimlerine yönelik kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler geliştirmeyi hedefleyen bir STK'dır.
3
Dünya Atlası - Dünyayı Keşfedin! Dünya Atlası, seyahat, toplum, ekonomi, çevre vb.. kategorilerinde oluşturulan içerikler ile sizi bilgilendirmeyi amaçlayan güncel bir sitedir.
6
İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği, yalıtım konusunda kamuoyunu ve sektörü bilinçlendirmeyi amaç edinen ve bunu sağlamak üzere ısı, su, ses ve yangın yalıtım malzemesi üreticilerini, satıcılarını ve uygulayıcılarını bir çatı altında toplayan sivil toplum örgütüdür.
7
UFKUMUZ HABER - İSLAM, YORUM, ANALİZ, DÜŞÜNCE, SON DAKİKA, POLİTİKA UFKUMUZ HABER, Özgün ve özgür bir bakış açısıyla hayatı yorumlamanın adresi, doğru esaslarla doğru uslupla erdemli bir toplum için atılmış her adımın parçasıdır
8
1965 Samsunspor Derneği | Sadece Samsunspor 1965 Samsunspor Derneği, Samsun ve Samsunspor sevdalıların bir araya geldiği sivil toplum örgütüdür. Başka diye soranlara inat; "Sadece Samsunspor"
9
Tarsus Üniversitesi Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ve Tarsus Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu, 2009 yılında Tarsus Teknoloji Fakültesi ve 2015 yılında Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Tarsus Üniversitesi, 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kurulmuştur. Bu kanunla, Mersin Üniversitesi’ne bağlı olan yukarıdaki akademik birimlerin bağlantıları değiştirilerek Tarsus Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Ayrıca, kanunla birlikte iki yeni fakülte ve bir enstitü kurulmuştur: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü. 18 Nisan 2019 Resmi Gazetede yayımlanan 17/04/2019 tarih ve 968 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Mühendislik Fakültesi kurulmuştur. 25 Haziran 2019 Resmi Gazete’de yayımlanan 24/06/2019 tarih ve 1157 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kapatılarak, Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulmuştur. 8 Ocak 2020 Resmi Gazete’de yayımlanan 07/01/2020 tarih ve 2036 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Böylelikle, Tarsus Üniversitesi, 1 enstitü, 7 fakülte ve 2 meslek yüksekokulundan teşekküldür.
10
TÜSİAD TÜSİAD, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir sivil toplum kuruluşudur.
11
Özel Avicenna Hastanesi Esenler | Sağlıklı Bir Toplum İçin
12
İnsan ve İrfan Vakfı | Human And Irfan Foundation İnsan ve İrfan Vakfı; medeniyetimizden bizlere miras kalan güzelliklerin korunması ve aslına uygun şekilde ihya edilmesiyle cemiyete faydalı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur.
13
İslam İktisadı — Sağlam Bir Ekonomi İçin Daha adil bir ekonomi ve daha yaşanabilir toplum düzenini vahyin ışığında inşa etmek için en iyi çözüm İslam'ın iktisadi ilkeleridir. Çağrımıza kulak verin!
15
Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği, hasta ve yakınları tarafından kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur.
16
The Soundsslike Project Soundsslike arşivi, Pınar Çevikayak Yelmi’nin Koç Üniversitesi’nde, danışmanlığını Doç. Dr. Nina Ergin, Doç. Dr. Sertaç Kakı ve Doç. Dr. Asım Evren Yantaç’ın yaptığı İstanbul’un Sesleri konulu doktora araştırması kapsamında, Hüseyin Kuşcu tarafından geliştirildi. İstanbul’un Sesleri projesi (https://soundscapeofistanbul.ku.edu.tr), günlük alışkanlıkların kentsel doku ile ilişkisini işitsel bir perspektif yoluyla kurarak, kültürel sesler konusundaki farkındalığı ve toplum bilincini artırmayı amaçlıyor. Pek farkında olmasak da günlük hayatımızın ve kültürümüzün ayrılmaz parçaları olan sesler, somut olmayan kültürel miras açısından ise eşsiz bir öneme sahiptir. Kayıt altına alınmayan veya arşivlenmeyen sesler, ne yazık ki yok olup giderler. Özellikle İstanbul gibi dinamik bir şehrin yaşayışı, dolayısıyla da sesleri hızla değiştiği için şehrin ses sembollerinin korunması, kültürel hafızanın ve kültürel kimliğin sürdürülebilirliği açısından önemli ve gereklidir. İstanbul’un Sesleri projesi kapsamında, günümüz İstanbul’unun sembolik sesleri yapılan anket ve röportajlar doğrultusunda belirlendi ve 2015 senesi boyunca gerçeğe en yakın işitsel deneyim sağlayacak teknik donanımla kaydedildi. Kaydedilen bütün sesler Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi’nde oluşturulan bir dijital koleksiyon ile herkesin erişimine açıldı (http://digitalcollections.library.ku.edu.tr/cdm/landingpage/collection/SOI). Soundsslike projesi, İstanbul’un Sesleri koleksiyonunu daha da genişletmek adına başlatıldı. Soundsslike projesi, İstanbul’daki korunmaya değer bulunan tüm seslerin paylaşılabileceği ve ilgilenen herkesin katkıda bulunabilecekleri interaktif bir platform olarak hayata geçirildi. Projenin en temel amacı ise; kentsel ve kültürel seslere olan farkındalığı artırırken, bu seslerin korunmasını kolektif bir çalışmaya dönüştürmek. Europeana Sounds organizasyonu ile kurulan ortaklık sayesinde, koleksiyondaki sesler artık Europeana Sounds platformunda da ulaşılabilir hale geldi. Proje, ayrıca Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) bünyesinde açılan interaktif bir sergi yoluyla ve Studio-X Istanbul''da açılan deneyimsel bir sergi yoluyla ziyaretçilere sunuldu. İnteraktif sergide, Soundsslike arşivine katılımcılar tarafından yüklenen sesler sergi ortamında da yerini aldı ve bu sayede katılımcılar da serginin bir parçası haline geldi. Deneyimsel sergide ise, ziyaretçiler şehrin kaosu içinde kaybolan kültürel sesleri enstelasyondaki ipuçları sayesinde deneyimleme fırsatı buldular. 
17
Ana Sayfa - TURKTRADE 1983 yılında kurulmuş olan Türkiye Dış Ticaret Derneği (TURKTRADE), dış ticaret dünyasının önde gelen kurumları arasında yer alan “gönüllü” bir sivil toplum örgütüdür. Otuz beş yıllık süre boyunca TURKTRADE, başta ihracat olmak üzere, dış ticaretin kapsama alanına giren çeşitli konularda gerçekçi stratejiler ve mevcut sorunların çözümüne yönelik somut öneriler geliştirmiş ve bunların önemli bir bölümünü hayata geçirmiştir.
18
Yaşlılık Platfomu Yaşlılık, yaşlanma ve yaşlıların yaşam kalitesi konularında eğitim veren, hizmet üreten ve çalışmalar yapan tüm kurum ve kuruluşları bir araya getiren sivil toplum kuruluşu.